Nederlands Hoornisten Genootschap

Internationaal hoornconcours

Het Nederlands Hoornisten Genootschap organiseert op zaterdag 29 april en zondag 30 april een internationaal hoornconcours, voor vakstudenten en jonge professionele hoornisten. Aan de voorronde, een tape auditie, namen 42 getalenteerde jonge hoornisten uit 19 verschillende landen deel. Op basis van de ingezonden beeld- en geluidsopnames zijn 18 kandidaten geselecteerd voor de live optredens met publiek, tijdens het concours in april in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

De volgende hoornisten nemen deel: Martijn Appelo (Nederland), Liang Hanxuan (China), Lidia Olthof (Nederland), Adrian Diaz Martinez (Spanje), David Fliri (Italië), Christian Palau Tena (Spanje), Gabriel Dambricourt (Frankrijk), Benjamin Goldscheider (Groot-Brittannië), Cristiana Custodio (Portugal), Felix Peijnenborgh (Nederland), Sytske Pas (Noorwegen), Aleksi Makimattila (Finland), Libor van der Boom (Nederland), Alexander Zanetta (Frankrijk), James Bakirtzis (Australië), Rodrigo Ortiz Serrano (Spanje), Emma Van den Ecker (België), Margaux Ortman (België).

De jury bestaat uit internationaal gerenommeerde hoornisten: Günter Högner (oud solohoornist van de Wiener Philharmoniker), Eric Terwilliger (solohoornist van het symfonieorkest van de Bayerische Rundfunk), André Cazalet (solohoornist van het Orchestre de Paris), Hermann Baumann (hoornsolist, befaamd hoornpedagoog) en Paulien Weierink-Goossen (hoorniste van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en winnares van het eerste hoornconcours van het Nederlands Hoornisten Genootschap). Verplicht werk is “Horn of Plenty”, een nieuw stuk voor hoorn solo, speciaal geschreven voor dit concours door de Nederlandse componist Jeppe Moulijn.

Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Inloggen

Paxman.png