Nederlands Hoornisten Genootschap

Over het NHG

305687_491870040844006_1066502021_n.jpg

Het Nederlands Hoornisten Genootschap is de vereniging van en voor alle hoornisten in Nederland (en natuurlijk ook voor hoornisten in België). Het NHG stelt zich ten doel het hoornspelen op alle niveaus te bevorderen. Om dat doel te bereiken organiseert het NHG regelmatig samenspeeldagen, masterclasses, proefspeltrainingen, kinderdagen enzovoorts. Daarnaast verschijnt vier maal per jaar het verenigingsblad Uijlenspieghel, met artikelen over het hoornspelen en interviews met interessante hoornisten.

Het NHG werd in 1982 opgericht door enkele bevlogen beroepshoornisten en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ruim 500 leden. Daaronder bevinden zich professionele hoornisten, conservatoriumstudenten en amateurmusici, van zeer jong tot zeer ervaren. Hoornisten die met passie hun muziek beoefenen zullen zich zonder meer thuis voelen bij het NHG. Juist door de mix van beroeps- en amateurspelers ontstaat er een hechte collegiale band.

Uitnodiging algemene ledenvergadering NHG

Hiermee nodigt het bestuur van het Nederlands Hoornisten Genootschap alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op woensdag 2 december om 19.30 uur.

Vanwege de Coronamaatregelen zal deze vergadering via Zoom plaats vinden. Nadat u zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. heeft aangemeld ontvangt u enkele dagen voor de vergadering de stukken en de link om in te loggen.

De positie van voorzitter komt vacant. Geïnteresseerden kunnen contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ward Assmann
voorzitter NHG

Wie doet er mee? ‘Roedelblazen’ met René Pagen, op zaterdag 19 december van 10.30-12.00 uur

In deze lastige COVID-periode missen velen van ons het samenspelen met anderen. Ook is het lastig om gemotiveerd te blijven studeren, omdat een doel ontbreekt. Hoe kunnen we binnen alle regels toch samen spelen? Online!

In Duitstalige landen kennen we het zogenaamde “Rudelblasen”. In navolging daarvan organiseert het NHG op zaterdag 19 december van 10.30 tot 12.00 uur een online samenspeelochtend, waar iedereen vanuit zijn eigen studeerkamer aan mee kan doen. We maken er een hoornfeestje van. De sessie wordt geleid door René Pagen, solohoornist van het Residentieorkest.

Meedoen?

Alle leden van het NHG kunnen meedoen, ongeacht het spelniveau! Je logt in, je ziet de overige deelnemers. René heeft zijn microfoon aan staan. Je zet je eigen microfoon uit. Je kunt dus helemaal vrijuit spelen.

Aanmelden kan tot en met 12 december, via een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hieronder lees je alle details over hoe je je goed kunt voorbereiden op de online hoornsessie.

Lees meer: Wie doet er mee? ‘Roedelblazen’ met René Pagen, op zaterdag 19 december van 10.30-12.00 uur

Inloggen op de website

Sinds de update van deze website staat er rechtsboven een veld waar NHG leden kunnen inloggen. Momenteel is inloggen alleen nodig voor beheerders van de website (redactie en webmaster), voor gewone leden is het nog niet nodig (en ook niet mogelijk) om in te loggen! We werken aan een online versie van de NHG ledenlijst, die het voor leden eenvoudiger maakt hun eigen gegevens in te zien en te wijzigen. Als de digitale ledenlijst online gaat krijgen alle NHG leden een e-mail met hun nieuwe inloggegevens. Tot die tijd is er op deze website nog geen functionaliteit beschikbaar waarvoor ingelogd moet worden. Leden die een wijziging in hun adresgegevens willen doorgeven kunnen gebruik maken van het wijzigingsformulier.

 

Inloggen

Ricco-Kuehn.png