Nederlands Hoornisten Genootschap

Over het NHG

207555_491871630843847_187610207_n.jpg

Het Nederlands Hoornisten Genootschap is de vereniging van en voor alle hoornisten in Nederland (en natuurlijk ook voor hoornisten in België). Het NHG stelt zich ten doel het hoornspelen op alle niveaus te bevorderen. Om dat doel te bereiken organiseert het NHG regelmatig samenspeeldagen, masterclasses, proefspeltrainingen, kinderdagen enzovoorts. Daarnaast verschijnt vier maal per jaar het verenigingsblad Uijlenspieghel, met artikelen over het hoornspelen en interviews met interessante hoornisten.

Het NHG vierde in 2012 haar dertigjarig jubileum en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ruim 600 leden. Daaronder bevinden zich professionele hoornisten, conservatoriumstudenten en amateurmusici, van zeer jong tot zeer ervaren. Hoornisten die met passie hun muziek beoefenen zullen zich zonder meer thuis voelen bij het NHG. Juist door de mix van beroeps- en amateurspelers ontstaat er een hechte collegiale band.

ABschied, op 25 april in Den Haag

Vorig jaar ging de Nederlandse hoornist Ab Koster met pensioen als professor voor hoorn aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Ab Koster is altijd heel betrokken geweest bij het NHG en heeft regelmatig optredens en masterclasses verzorgd voor onze vereniging. Daarom vonden wij zijn pensionering een goede aanleiding om ter ere van hem een hoorndag te organiseren. Omdat Ab gestudeerd heeft aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, hebben we dat conservatorium gevraagd om de hoorndag samen met het NHG te organiseren. Natuurlijk konden we de verleiding niet weerstaan om het evenement de titel “ABschied” te geven!

Het ABschied gaat plaatsvinden op zaterdag 25 april 2020, de exacte locatie ligt nog niet vast, maar het wordt in ieder geval ergens in Ab’s geboortestad Den Haag. Het programma is nog niet definitief. Er komt o.a. een masterclass en uiteraard zal Ab zelf optreden. Meer informatie verschijnt binnenkort op deze website, als je vragen hebt (of een goed idee voor de invulling van het evenement) kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onderzoek naar ademsteun

Rineke Baas, derdejaars bachelor studente bewegingswetenschappen en amateurhoorniste, onderzoekt in haar afstudeeronderzoek wat ademsteun precies is, om vervolgens te kunnen kijken hoe ademsteun objectief gemeten kan worden. Een deel van het onderzoek bestaat uit vragen aan experts uit het werkveld (wetenschappers, artsen, therapeuten en zangers/blazers), via de Delphi methode. De vragenlijsten worden begin 2020 verstuurd en de gegevens worden volledig anoniem verwerkt. Het invullen ervan zal ongeveer 10-15 minuten bedragen. Rineke is op zoek naar professionele houtblazers en koperblazers die deze vragen willen beantwoorden. Om het nog wat aantrekkelijker te maken worden onder de deelnemers drie cadeaubonnen verloot. Interesse? Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inloggen op de website

Sinds de update van deze website staat er rechtsboven een veld waar NHG leden kunnen inloggen. Momenteel is inloggen alleen nodig voor beheerders van de website (redactie en webmaster), voor gewone leden is het nog niet nodig (en ook niet mogelijk) om in te loggen! We werken aan een online versie van de NHG ledenlijst, die het voor leden eenvoudiger maakt hun eigen gegevens in te zien en te wijzigen. Als de digitale ledenlijst online gaat krijgen alle NHG leden een e-mail met hun nieuwe inloggegevens. Tot die tijd is er op deze website nog geen functionaliteit beschikbaar waarvoor ingelogd moet worden. Leden die een wijziging in hun adresgegevens willen doorgeven kunnen gebruik maken van het wijzigingsformulier.

 

Inloggen

Ricco-Kuehn.png