Nederlands Hoornisten Genootschap

51ste International Horn Symposium in Gent

Van 1 t/m 6 juli 2019 vindt het jaarlijkse symposium van de International Horn Society plaats in Gent (België). Het grootste hoornfestival ter wereld is nog nooit zo dichtbij geweest, dus reserveer die week alvast in je agenda! NHG leden die willen deelnemen en interesse hebben om gezamenlijk te reizen, of misschien zelfs een NHG-ensemble te vormen, kunnen zich melden via het speciale mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De organisatie is in handen van Rik Vercruysse en Jeroen Billiet, hoorndocenten aan de School of Arts Gent. Onder het motto “moving horns” hebben zij een gevarieerd programma samengesteld. Voor elke dag is er een ander thema gekozen, dat een aanwijzing geeft over wat je zoal kunt verwachten: “From Belgium, with Love”, “Boys Boys Boys”, “Girl Power”, “The Band” en “Next Generation”. Er zijn masterclasses, workshops, lezingen en natuurlijk heel veel recitals en (lunch)concerten. Lees hieronder meer over het programma, of kijk op de website van het symposium voor alle gedetailleerde informatie.

Op de website van het symposium vind je een overzicht van alle concerten en een lijst van hoornisten en ensembles die als solist en/of docent meewerken. Er is al een overzicht van de geplande masterclasses en een inschrijfformulier voor deelnemers aan die masterclasses. Het overzicht van workshops en lezingen komt binnenkort online.

Tijdens het symposium vinden er vijf concoursen plaats: de IHS Frizelle Orchestral Audition Contests, de IHS Premier Soloist Competition, een concours voor jazz hoorn, voor natuurhoorn en voor hoornensembles. Meer informatie over de twee IHS concoursen en de daarbij te winnen prijzen is te vinden op de IHS website. Alle details over de concoursen tijdens het 51e International Horn Symposium vind je op de website van het symposium.

Verder wordt er, in samenwerking met de universiteit van Gent en diverse internationale wetenschappelijke instituten, een conferentie georganiseerd over de historische hoornpraktijk in de periode 1790-1914. Meer informatie en een “call for papers” vind je op de website van de conferentie. Naast deze historische conferentie is er ook een expositie van historische hoorns.

De centrale locatie van het symposium is het Koninklijk Conservatorium van Gent, dat al 120 jaar gevestigd is in prachtige gebouwen die dateren uit de veertiende eeuw, midden in het historische centrum van Gent. In deze bijzondere omgeving zijn er allerlei verrassende locaties voor concerten, lezingen en tentoonstellingen. En het centrum van een van de mooiste steden van België nodigt natuurlijk ook uit tot andere activiteiten, zoals een boottocht, een bezoek aan een bierbrouwerij en lekker eten. Kortom, het 51e International Horn Symposium wil je echt niet missen!

 

Inloggen

Paxman.png